Stichting  MCI-NL 
Iberische Dressuur Masters

Het kwalificeren voor het MCI-NL nationale en Internationale Kampioenschap


Wilt u zich kwalificeren voor het Nationale kampioenschap?

  1.  Verplicht is dat u in bezit bent van een PRE, PSL, Lipizzaner of een Cruzado incl. de benodigde entingen.
  2.  U moet in het bezit zijn van een MCI-NL deelnemerspas. Omdat wij tijdens het Nationale kampioenschap werken met KNHS erkende juryleden, dient u tevens in het bezit te zijn van een KNHS startpas. Er is tijdens sommige kwalificatiewedstrijden de  mogelijkheid om te kwalificeren zonder KNHS startpas, u kunt dan tijdens het Nationale kampioenschap een dagpas aanvragen. 
  3. U kunt zich kwalificeren op een MCI-NL Kwalificatiewedstrijd. U bepaald zelf welk level u rijdt. Paarden tot 6 jaar mogen deelnemen in het jonge paarden level, maar mogen ook kiezen voor een hoger level. Tijdens een MCI-NL Kwalificatie wedstrijd rijdt elke deelnemer m.u.v. de jonge paarden een proef en een kur op muziek. Enkel de proef dient boven de 62,00% te scoren om je te kwalificeren voor het Nationaal kampioenschap. U dient op het NK hetzelfde level te rijden waarin u zich gekwalificeerd heeft. Zie onze Agenda voor de kwalificatie wedstrijden. 
  4. Daarnaast kunt u tot en met ZZ-licht een aangewezen Barokke of KNHS wedstrijd rijden om zich te kunnen kwalificeren. Op een aangewezen Barokke of KNHS wedstrijd dient u in 1 van de proeven minimaal 62,00% te scoren. Meldt uw kwalificatiepoging vooraf bij ons aan via het meldingsformulier.  Zie onze agenda voor de aangewezen wedstrijden. 
  5. Kunt u door overlegging van het protocol aantonen dat u ZZ-zwaar of hoger heeft gereden dit jaar en daarbij minimaal een score van 60,00% of hoger heeft gereden, dan kunt u zich opgeven voor het Nationale kampioenschap. Meldt uw kwalificatie aan de hand van het meldingsformulier en vraagt u een deelnemerspas aan.
  6. Rijdt u WE, En kunt u aantonen dat u dit kalenderjaar in de WE 1, 2, 3 of 4 een percentage van 62,00% of hoger heeft behaald voor het onderdeel dressuur, dan kunt u zich opgeven voor het Nationaal Kampioenschap. Meldt uw kwalificatie aan de hand van het meldingsformulier en vraagt u een deelnemerspas aan. 
  7. U kunt een deelnemerspas aanvragen, door het formulier uit te printen en ingevuld te mailen naar info@mci-nl.club. U krijgt de pas zo snel mogelijk op uw huisadres toegestuurd. Tegelijkertijd ontvangt u de nota ter hoogte van € 60,- voor het kalenderjaar 2019. U krijgt hiervoor korting op MCI-NL wedstrijden en clinics, u ontvangt 3 keer per jaar een nieuwsbrief en aan het einde van het jaar een prachtig uitgebreid naslag jaarboekje.     

 


 

 

 

Wilt u zich kwalificeren voor het Internationale kampioenschap? 

 

  1. Moet u in het bezit zijn van een PRE of een PSL met stamboekpapier inclusief de benodigde entingen voor het desbetreffende land.
  2. U wordt op de Nationale finale in een door u gekozen MCI-niveau geselecteerd, in zowel uw reguliere proef als in de kür op muziek.  
  3. Zowel de Nationale als de Internationale finale dient u een MCI- deelnemerspas in uw bezit te hebben, welke u per e-mail kan aanvragen.