Stichting  MCI-NL
Iberische dressuur Masters

MCI Nederland

De Stichting MCI Nederland zorgt het realiseren van een nationale MCI-kampioenschap in Nederland voor het Iberisch paard. Op dit kampioenschap vind tevens de selecties plaats voor de Europese finale, om te bepalen welke combinaties uit kunnen komen voor Nederland. De Nederlandse delegatie zal in Europa deel uitmaken van een landencompetitie. Om deel te kunnen nemen aan het Nationale MCI-NL kampioenschap moet u zich kwalificeren. 

Hoe kunt u zich kwalificeren:

Gedurende het jaar zal de Stichting MCI-NL wedstrijden organiseren en aanwijzen waar u zich kunt kwalificeren voor het Nationale kampioenschap. Deze wedstrijden kunt u vinden in de agenda van de site en de Facebook pagina. Bij de aangewezen reguliere wedstrijden zullen, als mogelijk, medewerkers van de Stichting MCI-NL zal aanwezig zijn. 

Om deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden heeft u een deelnamepas nodig. Deze kunt u aanvragen via info@mci-nl.club, of bij een medewerker van de Stichting MCI-NL op locatie (denkt u er wel aan dat u deze pas aangeschaft moet hebben voordat u de  proef op de kwalificatiewedstrijd gaat rijden). Na betaling van  € 60,- verstrekken wij u een deelnamepas. Deze pas geeft u het recht om zich drie keer te kwalificeren voor het Nationale kampioenschap. Ook heeft u recht op kortingen op clinics. En kunt u genieten van 3x per jaar een prachtige nieuwsbrief en aan het einde van het jaar een overzicht / magazine met verhalen van deelnemers en uitslagen van de MCI-NL. Het Nationale kampioenschap is tevens de kwalificatie wedstrijd voor het Internationale landen kampioenschap (EK). U kuntdan een uitnodiging ontvangen om u  aan te sluiten bij de delegatie die Nederland gaat vertegenwoordigen in Europa.

Subtop

Voor de subtop in Nederland hebben we een aangepaste regeling. Als u een protocol inlevert, van een KNHS subtop wedstrijd, met een score van meer dan 60%, kunt u zich opgeven voor het Nationale kampioenschap. Dit kan via info@mci-nl.club. 

WE - Working Equitation:

Ook de WE ruiters zijn van harte welkom om deel te nemen aan de MCI. De oefeningen van de  dressuur in de WE komen veel overeen met de MCI proeven. Daarom hanteert de MCI ook voor deze een aparte regeling.  Vanaf de WE1 kan men zich kwalificeren door het overhandigen van een protocol in het betreffende kalenderjaar gereden. De WE1, 2 en 3 dienen een protocol van 62% of hoger te overhandigen. De WE4 dient een protocol van 60% of hoger te overhandigen. 

Voor meer informatie over de kwalificatie wordt u door verwezen naar het reglement en de agenda. Natuurlijk is het ook mogelijk contact met ons op te nemen.